Impactul Cynergy

Misiunea Cynergy

Misiunea Cynergy este aceea de a realiza un centru de analiza si partajare a informatiilor de securitate cibernetica in domeniul energiei la nivel national cu posibilitate de extindere la nivelul Europei de Sud-Est. Participantii sunt reprezentati de cele mai importante entitati din zona de energie.

Prin acest demers se va imbunatati cooperararea la nivel de Securitate cibernetica intre factorii implicati atat la nivel national cat si European.

Pentru a isi ideplini scopul, acest proiect isi propune sa realizeze o evaluare si o analiza a amenintarilor existente, a capabilitatilor si a cerintelor legale existente in acest sector urmat de deisgn-ul unui model in care toate partile participante pot contribui.

Urmatorul pas este implementarea si operationalizarea unei platforme care sa faciliteze schimbul de informatii de securitate cibernetica intre participanti. Mai specific, se va folosi o platforma MISP (Malware Information Sharing Platform) care deja este adoptata pe scara larga la nivelul Uniunii Europene.

Livrabile

Grupuri operative

Schimbul de informațiilor despre amenințări cibernetice

Cynergy – ISAC folosește Malware Information Sharing Platform (MISP) pentru a stabili un mediu de încredere în care informațiile relevante privind incidentele cibernetice, vulnerabilitățile, campaniile de atac și tehnicile de mitigare din sectorul energetic pot fi partajate cu și către cei responsabili de protecția sistemelor din cadrul acestui sector.

Threat Intelligence și analiza incidentelor

Numărul tot mai mare de amenințări și incidente cibernetice demonstrează că o cooperare sectorială este crucială pentru cresterea capabilitatilor de mitigare a atacurilor. Cynergy – ISAC își propune să ajute sectorul energetic să-și îmbunătățească postura de securitate cibernetică și să ofere îndrumări pentru ca membrii comunitatii să răspundă mai bine la atacurile cibernetice.

Cursuri și conștientizare

Cynergy-ISAC are printre obiective și dezvoltarea și livrarea către membri de cursuri de specialitate în domeniul securității cibernetice. De asemenea, Cynergy-ISAC se concentrează și pe creșterea gradului de conștientizare cu privire la amenințările cibernetice în rândul membrilor, oferindu-le instrumentele necesare pentru a le utiliza intern în organizațiile lor

Framework-uri și ghiduri

Framework-urile și ghidurile reprezintă referințe importante pentru orice organizație care își dorește să dezvolte un nivel ridicat de securitate cibernetică, dar nu sunt foarte ușor de implementat. Cynergy-ISAC poate ajuta membrii să le implementeze mai ușor folosindu-se de bune practici și de lecții învățate.